torsdag den 2. april 2009

20 dage paa Salomon Atoll - Chagos.

Chagos ligger midt i det Indiske Ocean og bestaar af 7 atoller. Befolkningen paa disse, blev deporteret i 60'erne, da englaenderne udlejede en af oeerne til USA, som opfoerte den store flaadebase, Diego Garcia. Siden har alle oeer undtagen flaadebasen vaeret ubeboet og der er ingen fly eller skibstrafik hertil. Chagos kan man kun besoege med privat skib. Saa vi foeler os meget privilligeret at vaere landet her.


Her er et helt lille langtursejlersamfund. Der laa 6 andre baade da vi ankom og her ved afrejse er der 12. Her er flere baade som er kommet her mange aar i traek. Saa ligger de her i maandesvis. Nogle af disse par har sejlet de sidste 30 aar. I land er flere sammenfaldne forladte bygninger bla. kirke, faengsel, kirkegaard og blygninger fra kobraproduktion. Samt en masse kokospalmer - taet skov.

Hver aften moedes sejlerne paa standen til sundowner-drinks og snacks. Rigtigt hyggeligt. Dagene her er gaaet med noget naer ingenting. Daglige snorkleture, madlavning og morgenspaseretur paa bountystanden inden det bliver for varmt. De tabte kilo fra Indien er vist kommet paa igen.

En dag havde vi besoeg af en delfin, som svoemmede mellem baadene hele dagen. Vi var alle ude at snorkle med den, inkl. skibhunden Ana. Hun svoemmede rundt efter den i flere timer - den hund er utraettelig. Paa stranden er en volleyballbane som vi har spillet lidt paa efter "jungle rules" som de gamle damer siger. Vi tre gaster har virkelig gearet helt ned i tempo. Skipper har hele tiden noget at fikse paa skibet, hvor det bestemt ikke hoerer til sjaeldenheden at noget gaar i stykker. Godt at vaere alt-mulig-mand.


Nu sejler vi mod det sydligste af Maldiverne igen for at tanke diesel og mad inden afsejling til Seychellerne.

1 kommentarer:

Kaqmak sagde ...

For dælen det ser lækkert ud. Sidder selv til en "sundowner" en søndag på DTU :-(

Send en kommentar